mandag 23. mai 2011

Balzac har sommerens kuleste utemøbler!

Eller innemøbler for den saks skyld. Den er ingen lov som sier at utemøbler skal på død og liv være ute. Balzac har nettopp plukket ut disse herlige stolene med tanke på at de kan trekkes inn i huset.  Det gir en vidunderlig og uventet atmosfære. Fluktstol foran peisen? Hvorfor ikke?


Retroklassisk fluktstol
Solfylte, late dager med lyden av bølgesvulp kan for eksempel nytes fra dypet av denne retroklassiske fluktstolen i canvas og malt jern fra Honore. Stolen er en frekk vri på den klassiske fluktstolen - og dessuten kan trekket løftes av  og stolen er lett å flytte på slik at du kan snu den etter solen. Men, hvorfor ikke synke ned i fluktstolen  på ballkongen din midt inne i byen?  Bølgeskvulpet følger liksom med på kjøpet. Fiskeputen kan brukes til så mangt. Bortsett fra å sløye fisken på. Passer også godt i Gabelsgate!
Frekk og deilig dekadanse med dekkstol
Denne "dekkstolen" - "Fauteuil 50's" -  tar pusten fra oss. Den har en 50-talls look og vi ser for oss et cruise nedover Nilen. Det er liksom bare å ta på seg den stroppløse cocktailkjolen og synke ned i de deilige, hvite dunputene i kjølig lerretsstoff og play it cool. Dessuten er er den like superkomfy som den er kul. En perfekt medsammensvoren til et glass eller to duggfrisk Chablis eller Campari en sommeraften.   Stolen har en jernramme med armlener prydet med hyssingdetaljer og kommer i hvitt eller i en passe sløv og deilig turkis farge.  Dessuten funker denne også som en "lenestol" innendørs på helt andre årstider. Tror jeg tar denne med meg inn til høsten og plasserer den foran peisen. Der kan den få selskap av fluktstolen. Lurer på hvor navnet "fluktstol" stammer fra forresten. Kan det være en stol å flykte i? I hvert fall til å dagdrømme i. Eller er det stolen selv som er flyktig i sin natur? 

Stolen "Sweet" fra Gervasoni er designernes valg i år
Denne "kurvstolen" i flettet plastmateriale tåler både vind og regn. Den er interiørarkitektenes favoritt i sin ublu retro futristiske stil. Det er umulig å ikke komme i godt humør av denne stolen. Den er også deilig å sitte i og den skulpturelle formen - som en brukken sirkel -  er definitivt et  "design statement". Malte og maritime tremøbler i friske farger
Disse rustikke tremøblene er malt i særdeles friske maritime blåfarger med hvite striper. De har et naivistisk, lekent uttrykk og egner seg godt på en norsk terasse - hvor de vil bidra til å skape en  sørfransk atmosfære. De dufter av salt hav, lavendel og blåskjell.

Vår vakre, men så altfor korte nordiske sommer må nytes maskimalt - ute eller inne. C’est tout.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar