mandag 5. september 2011

Balzac og den hvite damen

Akkurat nå vil vi inn i lune og varme stuer, tenne lys og lykter og krype opp i en deilig stol. Sommerferien er allerede et minne. Regnet kan bare tromme ned der ute i den mørke kvelden. Vi vil pleie vår sjel.
Balzac velger å fylle den hvite damen med herlig varm sjokolade - som franskmenn elsker. Det er noe de gjerne drikker til frokost. Hvis du virkelig vil ha smaken av den ypperste sjokoladen så er det Valrhona-sjokoladen som gjelder. Den er jo fransk som så mange andre kulinariske spesialiteter, nærmere bestemt fra det kjente vindistriktet Hermitage like utenfor Lyon.
Altså vi sjenker denne duftende, aromatiske sjokoladen fra den vakreste kanne - en kanne hvor lokket er prydet med den før omtalte hvite dame. Koppene er porselenstynne og har en gråhvit og flyktig farge. Stettefatet er en drøm - og hvorfor ikke fylle det opp med pastellfargete makaroner?  Designet er inspiret av det  Mozart-lette 1700-tallet. Kannen og serviset er fra  Astier de Vilatte - vi anbefaler deg et besøk på http://astierdevillatte.com/. Det er bare og la seg forføre og fortrylle. Balzac har mye fra kolleksjonen til de Villatte, så kom gjerne innom og nyt synet.


Balzac kan kunsten med å flykte fra hverdagen. Hvis du tar en tur innom kan vi vise deg hvordan du skaper et stemningsfyllt og personlig interiør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar